Ronnie O’Sullivan, slavni engleski snuker igrač, iza sebe ima bezbroj titula i velikih uspjeha.

Čim bi se prihvatio štapa i snuker stola svu mu je polazilo za rukom. Ipak, u privatnom životu su stvari bile drugačije.

Popularni “Raketa” je govorio o periodu života u kojem se mučio sa porocima i ovisnošču.

O’Sullivan se još početkom zadnje decenije prošlog vijeka počeo probijati u svijetu snukera, bio je tada još tinejdžer.

“Previše sam izlazio. Kada sam osvojio šampionat Velike Britanije 1993. godine pomislio sam da je to to, da sam postigao sve. Imao sam novca, lijepu kuću, automobil, a bio sam i samac tako da sam radio šta god bih poželio. Prestao sam da mislim o snukeru, išao sam naokolo i pravio gluposti”, prisjetio se O’Sullivan tokom Eurosportovog “podcasta”.

“Dan mi je počinjao alkoholom i džointom. Jednostavno, to mi je postalo potrebno da bih mogao funkcionisati. Naravno da sam bio svjestan da to nije dobro, ali mi je bilo teško da prestanem”, rekao je O’Sullivan, pa istakao da je odlazak u ustanovu za odvikavanje vjerovatno njegov potez života:

“Pozvao sam ustanovu za odvikavanje. Rekao sam im koji je moj problem i otišao tamo. Bio je to vjerovatno najbolji potez ikada… Bio sam uplašen. Mislio sam da nisam navučen, da nisam alkoholičar i da mi je samo potrebno da se naučim kontrolisati. Ali kada su mi rekli da je potrebna potpuna apstinencija bio sam siguran da neću uspjeti. Srećom, nisam bio u pravu. Potpuno sam se očistio. Kada to kažem mislim na to da sam pio po jednu čašu možda svakih šest mjeseci, za rođendan ili novu godinu. Osim toga, ni kapi”.

Da se Ronnie uspio “srediti” dovoljno govori njegova karijera i status koji i dan danas uživa u svijetu snukera.

KOMENTIRAJTE

Molimo napišite vaš komentar!
Molimo upišite vaše ime ovdje