Bologna je jučer u ludoj utakmici pobijedila Inter na San Siru. Bilo je 2:1 za goste, a golove je zabio dvojac istog imena iz Gambije – Musa Juwara (74′) i Musa Barrow (80′).

Fascinantna je priča strijelca prvog Bologninog gola. Taj mladi Musa Juwara dolazi iz Gambije i ima tek 18 godina, a način na koji je stigao u Italiju je uzbudljiva filmska priča.

Bio je 10. lipanj 2016. kada je 14-godišnji Juwara potpuno sam došao brodom iz Gambije u Italiju kao izbjeglica. Nogomet je počeo igrati u lokalnom klubu Potenza pa preko Virtus Avigliana i Chieva stigao do Bologne.

Juwara je kratko vrijeme proveo u Torinu za koji je prošle godine igrao na turniru za mlade u Toskani imena Torneo di Viareggio. Tamo je zabio tri gola i zapeo za oko nekim skautima, a Bologna je bila najbrža i dovela ga prošlog ljeta.

Debitirao je u kupu protiv Udinesea u prosincu, a prvi nastup u Serie A imao je ove godine protiv Rome. Jučer je na San Siru ušao u 65. minuti i nakon devet minuta zabio gol života, prvi u seniorskom nogometu.

KOMENTIRAJTE

Molimo napišite vaš komentar!
Molimo upišite vaše ime ovdje